sthlmhptlogosmall

Våra Pubvandringar

Stockholm Historic Pub Tour

Vår signaturvandring tar dig på en resa genom svensk historia från gudar och vikingar till Bellmans 1700-tal fyllt av sång och dryck. Vi avslutar kvällen i nutiden med en ölprovning på ett modernt men anrikt mikrobryggeri.

Vandringen är cirka 2,5 timmar lång och stannar vid fyra pubar noga utvalda för sin kvalitet, historia och atmosfär för den era de representerar. Du kommer få smaka mjöd från vikingatiden, snaps från 1700-talet och öl från både 1800-talet och idag.
 

Spirits of Sweden Tour

Denna exklusiva vandring inleds i fotspåren på en svensk vintappare under 1700-talet. Vi följer vinets utveckling i Sverige till brännvin och akvavit och får höra den otroliga historien om Absolut Vodkas grundare och hans ihärdiga kamp mot det svenska monopolet. Innan kvällen är slut får vi också veta hur en 24-årig grevinna kunde förändra dryckesvanorna för en hel nation.

Vandringen är ca 2 timmar lång och vi stannar på tre välrenommerade restauranger där vi provsmakar vin från medeltiden och 1900-talet och finner smakskillnaderna mellan akvavit och premium vodka. En klassisk Guldkant med svensk punsch och konjak avrundar en oförglömlig kväll.
 

Om oss

Inspirerad av stadsvandringar i Dublin och Edinburgh har vi skapat historiska pubvandring i Stockholm så som vi vill uppleva dem – roliga, personliga och välsmakande.

Under vandringarna kommer ni få lära er hur dryckerna vi provar påverkade människorna och kulturen i Sverige och Stockholm i synnerhet, hur dryck bidrog till att forma samhället och hur vi påverkas av detta arv än idag.

Utöver detta utlovas mängder av spännande historia, många skratt och kanske en och annan sång.

Skål och välkomna!
Tiffany & Patrik Alnefelt
Grundare Stockholm Historic Pub Tour

Skrivet om oss

"Sampling Viking mead and microbrews, Kendra Valentine goes on a crawl of Stockholm’s historic pubs"
www.slowtravelstockholm.com

"We give you the chance to drink through history"
www.thelocal.se

"Swedish pub tour business partially inspired by The 4-Hour Workweek?!"
www.facebook.com/TimFerriss